Emisija Gastro bukvar posvetila je jednu epizodu bezglutenskoj ishrani i predstavlja vam recept za ukusno jelo od brancina.

Sigurno ste tokom poslednjih nekoliko godina čuli za bezglutensku ishranu, koja je trenutno jedna od najpopularnijih u svetu. Kao što samo ime kaže, ona podrazumeva izbacivanje iz ishrane svih namirnica koje sadrže gluten.

Dijeta bez glutena je doskora prepisivana osobama koje su intolerantne na gluten. Međutim, odnedavno je zainteresovala i one koji žele da ojačaju imunitet, očiste organizam ili skinu višak kilograma.

Bezglutenska ishrana podrazumeva da ne koristimo nijednu namirnicu koja, pa čak i u tragovima, sadrži ovaj protein, na koji su pojedini ljudi alergični. Gluten sadrže pšenica, raž i ječam. Recimo, ovas prirodno ne sadrži gluten, ali on često dospeva u ovu žitaricu zbog načina uzgajanja i prerade.

U ovoj epizodi emisije Gastro bukvar kuvar Zira hotela Nikola Popadić pripremao nam je jelo koje pripada bezglutenskom meniju njihovog restorana – grilovani brancin sa povrćem i testom od pirinča. Pogledajte kako se sprema ovo ukusno jelo i isprobajte i sami ovaj recept.

 

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime