Sa ciljem da promoviše zdrave životne navike, Evropska svemirska agencija uspešno sprovodi Misiju X međunarodni fitnes izazov koji pomaže deci da treniraju kao astronauti.

Prema oceni Svetske zdravstvene organizacije, gojaznost kod dece je jedan od najtežih izazova javnog zdravlja 21. veka. Rešenje je u fizičkoj aktivnosti i izbalansiranoj ishrani. Astronauti nam mogu poslužiti kao dobar primer, jer je fizička obuka važan segment svake njihove misije i deca širom sveta mogu mnogo toga da nauče od njih.

To je ideja koja pokreće Misiju X – šestonedeljni međunarodni fitnes izazov koji pomaže deci da treniraju kao astronauti, naravno, uz adekvatan plan ishrane.

Kako vežbaju astronauti

Sve vežbe i izazovi u ovom projektu inspirisani su fizičkom obukom astronauta kroz koju prolaze pre svojih letova. Učenici osnovnih škola će savladati principe zdrave ishrane i vežbanja, razvijati takmičarski duh i naučno razmišljanje dok učestvuju u praktičnim trening misijama usmerenim na snagu, izdržljivost, koordinaciju, ravnotežu, prostornu svest i još mnogo toga.

U video-snimku koji sledi videćete astronauta Evropske svemirske agencije Luku Parmitana, koji objašnjava zašto je za njegov posao važno održavati dobru kondiciju, pokazuje gde vežba i demonstrira nekoliko vežbi kako bi ohrabrio učenike da učestvuju u ovom interesantnom programu. Ne propustite da pogledate ovu interesantnu epizodu emisije Space Show!

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime