Koncertna agencija RockSvirke organizuje koncert jednog od najtalentovanijih austrijskih bendova današnjice – Mother’s Cake. Koncert će biti održan u utorak, 10. aprila, u beogradskoj Atom Akademiji.

Energični trio Mother’s Cake, koji je pažnju na sebe skrenuo nastupima ispred velikana muzičke scene kao što su AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, Anathema, Pentagram i Omar Rodriguez Lopez Group, nastupiće 10. aprila u klubu Atom Akademija (Cara Dušana 13), u organizaciji koncertne agencije RockSvirke, sa početkom u 21 čas.

Mother’s Cake je austrijski psych/prog bend osnovan 2008. godine u malom mestu u tirolskim Alpima. Na njihov muzički izraz najviše su uticali izvođači kao što su Mars Volta, Red Hot Chili Peppers, Led Zeppelin i Bootsy Collins. Trio čine glavni vokal i gitarista Iv Krizmer, basista Benedikt Trenkvalder i bubnjar Jan Hausels.

No Rhyme No Reason

Godine 2010. pobedili su na Local Heros takmičenju demo bendova u Austriji, što im je donelo mogućnost nastupa na završnom takmičenju u Mađarskoj, gde su učestvovali mnogi evropski bendovi. Mother’s Cake su tada osvojili drugo mesto.

Debitantski album „Creation’s Finest” objavili su 2012. godine, a godinu dana kasnije dobili su „Best Newcomer Award” u Austriji. Nakon tri godine usledio je novi album „Love the Filth”, a između ova dva studijska izdanja, 2014. godine, predstavili su live album „Off the Beaten Track”. Kroz ove albume „zaradili” su poređenja sa bendovima kao što su Mars Volta, Jane’s Addiction i Led Zeppelin i utemeljili put onome što predstavlja njihovo najbolje izdanje u karijeri – „No Rhyme No Reason”. Ovaj, najnoviji, album objavljen je krajem januara prošle godine. Sniman je u Beat4Feet i Tiny Can studijima u Beču, a pored članova benda, za produkciju je bio zadužen David Furrer. Pesme kao što su prvi singl „The Killer”, „The Sun” i početna „No Rhyme No Reason” instantno stvaraju efekat eksplozivnom kombinacijom psihodeličnog, indi i bluz roka, dok neke druge numere poput „Streetja Man”, „Enemy” i „H8” pogađaju u centar miksujući pshilodelični, progresivni i space rok u upečatljivu zvučnu paletu.

Mother’s Cake su se, takođe, etablirali kao fenomenalna koncertna atrakcija. Njihove solo turneje po Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, kao i koncerti na kojima su se pojavljivali kao predgrupe legendarnim bendovima, mnoge su uverili u sirovu i ogromnu energiju koju trio poseduje, a koju su uspeli da prenesu na publiku.

Ulaznice za koncert u Beogradu

Ulaznice za koncert u Beogradu se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 500 dinara (ograničen kontigent ulaznica dok se ne prodaju ili do 12. marta) na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kafeu Zbornica (Skender Begova 53b), FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12–20h), kao i u klubu Atom Akademija. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 600 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 700 dinara.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime