Muzej iluzija predstavlja novi zabavni i edukativni sadržaj namenjen svim generacijama i atraktivnu dopunu turističke ponude grada.

U samom centru grada Muzej iluzija je danas otvorio svoja vrata i posetiocima željnim dobre zabave ponudio intrigantno vizuelno, čulno i edukativno iskustvo s puno novih, još neviđenih iluzija. Fascinantni svet iluzija osmišljen je kako bi poljuljao poverenje posetilaca u vlastita čula i percepciju i zato predstavlja mesto koje donosi zabavu za sve generacije: decu, roditelje, parove, deke i bake, kao i atraktivnu dopunu turističke ponude grada.

Prvi posetioci imali su priliku da hrabro uskoče u vrtlog iluzija u Vortex tunelu, jednom od retkih tunela te vrste u ovom delu Evrope. Vortex je iznenadio svakoga ko je pokušao da prođe kroz rotirajući cilindar, u nastojanju da napravi sledeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini. Veliko interesovanje izazvala je soba ogledala, koja je idealna za „selfije“ zbog svojih specifičnih oblika i uglova reflektovanja. Niko od posetilaca nije ostao ravnodušan sedeći za stolom u društvu svojih 5 klonova.

Zabava za sve

U beogradskom Muzeju iluzija obavezno isprobajte stolicu koja pokazuje kako se percepcija veličine osobe koju gledamo menja u zavisnosti od konteksta koji nam sugerišu predmeti oko nje. Iznenadićete se koliko je osoba na stolici mala u poređenju na druge ljude u prostoriji.

U detinjstvo će vas vratiti kaleidoskop, čije zaigrane uzorke, umesto šarenih papirića i perli, čine sami posetioci. Oprobajte se i u brojnim didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama koje su se pokazale i te kako zahtevnim za rešavanje, ali pružaju mnogo dobre zabave.

Svi posetioci ovog novog i atraktivnog muzeja moći će da nauče ponešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci koja se nalazi iza iluzija kako bi bolje razumeli zašto oči vide stvari koje mozak ne razume, uz pravo bogatstvo eksponata, zabavne i atraktivne varke koje ovaj muzej nudi.

Muzej iluzija u Beogradu, sa svojih gotovo 400 m2 izložbenog prostora, zasigurno će postati jedna od najpopularnijih gradskih destinacija, a brojni posetioci će svoje doživljaje u Muzeju moći da fotografišu i podele na društvenim mrežama.

Adresa muzeja je Nušićeva 11, a radno vreme je svakoga dana od 9 do 22 časa.

Saznajte više na: www.muzejiluzija.rs.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime