Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet, rekao je Nelson Mandela. I baš na ovaj način, obrazovanjem, Udruženje „Živojin Mišić” menja naš svet. U želji da se nagrade i podstaknu izuzetni nastavnici koji su pokretači pozitivnih promena u društvu, Udruženje je četvrtu godinu zaredom dodelilo nagrade najboljim edukatorima Srbije.

Oko pet stotina kandidata koje su predložili njihovi učenici, kolege ili roditelji đaka, prošlo je više krugova selekcije. Na kraju je izabrano 11 najboljih, onih koji podstiču učenike na inovativnost i proaktivnost, koji sa učenicima učestvuju na takmičenjima i konkursima i koji uvode nove metode rada. Oni koji se u okviru vannastavnih aktivnosti zalažu za razvijanje učenika, njihovih talenata, znanja i sposobnosti.

Pored ličnog dela nagrade, svaki edukator dobija i po 100.000 dinara, a ovaj novac može utrošiti za unapređenje rada, realizaciju projekata sa učenicima ili opremu za razvoj metoda učenja. Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić” na ovaj način želi da omogući edukatorima da već postojeće ideje sprovedu u delo, ali i da podstakne nove ideje i projekte.

Pogledajte šta su ovim povodom za eduTV govorili Ivona Jovanović, koordinator projekata u Udruženju „Živojin Mišić”, i dobitnici priznanja Tatjana Romanov, učiteljica u OŠ „Sveti Georgije” u Uzdinu kod Kovačice, i Borko Petrović, nastavnik engleskog jezika u OŠ „Stevan Jakovljević” u Paraćinu.

Čućete i utiske Željane Radojičić-Lukić, učiteljice u OŠ „Milan Rakić” u Mionici i jednog od najboljih edukatora 2014. godine. Na svečanoj dodeli nagrada Najbolji edukatori Srbije objavljeno je da se našla među 50 najboljih nastavnika na svetu.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime