Kolektivna izložba umetničke grupe C-4 otvorena je u Kulturnom centru Srbije u Parizu i trajaće do 19. juna.

Izložba „Nikad viđeno: padanje u svest” publici predlaže suočavanje sa društvenom realnošću. Namera umetnika je da se težište izložbe prebaci sa estetske na etičku ravan. S obzirom na to da je fokus umetnika grupe C-4 na društvenim temama, izložbom se ne zagovara jedan određeni način mišljenja, niti se ima za cilj subverzivno delovanje. Izložbom se predlaže ne šta da mislimo o okruženju u kojem živimo, već kako da o njemu mislimo.

Radovi članova grupe C-4 ponaosob ostavljaju manji ili veći utisak na posmatrača, međutim zajedno postižu mnogo značajniji efekat od trenutno emotivnog suočavanja posmatrača sa umetničkim delom. Na prvoj inostranoj izložbi grupe C-4 izlažu članovi grupe: Aleksandar Todorović, Aleksandar V. Branković, Marko Stajić, Mihael Milunović, Milan Nenezić i Miloš Đorđević, kao i dvoje gostujućih umetnika Nevena Prijić i Miloš Rajković.

Grupe C-4 okuplja umetnike koji se bave angažovanom umetnošću. Osnovana je 2012. godine i otvorena je za saradnju sa lokalnim grupama, umetnicima i institucijama, kao i onima iz inostranstva.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime