Jedinstven međunarodni skup za zagovaranje bolje pozicije savremenog plesa u Srbiji i regionu održava se 20. i 21. oktobra u Beogradu. 

Međunarodni skup u oblasti savremenog plesa koji se bavi zagovaranjem bolje pozicije ove oblasti u Srbiji i regionu – Nomad Dance Advocates održava se ove godine u Beogradu, 20. i 21. oktobra, uz učešće brojnih međunarodnih i domaćih stručnjaka, a u organizaciji Stanice – Servisa za savremeni ples, i uz podršku mnogobrojnih partnera.

Ideja programa je da se kroz diskusiju, neformalni razgovor, ples i umetnost povežu predstavnici Ministarstva kulture, gradske administracije, članovi nezavisnih umetničkih udruženja i umetnici u zajedničkom stremljenju ka pronalaženju novih rešenja za unapređenje rada domaće nezavisne plesne scene.

Međunarodni skup Nomad Dance Advocates je inicijativa Nomad Dance Academy platforme kako bi se okupili umetnici, stručna javnost i donosioci odluka, i omogućio dijalog i slobodna razmena ideja na temu položaja i poboljšanja vidljivosti savremene plesne scene u Srbiji, ali i regionu.

Ovom prilikom u Beograd će doći Robert Alađozovski, novi ministar kulture Makedonije, predstavnici ministarstava kulture Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Austrije, Francuske i Švedske, gradskih uprava Zagreba, Sofije i Skoplja, kao i stručnjaci iz oblasti plesa iz dvadeset evropskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država.

Ove godine, Nomad Dance Advocates je uvod u 10. Kondenz festival, pa će učesnici biti u prilici da pogledaju i nekoliko performansa, i to: „Happy Render” Karkatag kolektiva iz Beograda, „Scrape” Jovane Rakić, premijeru „Thunderstruck” švedske autorke Stine Nyberg, kao i „Javno slušanje radio drame” Bojana Đorđeva.

Program će se održavati u prostoru Magacin, na adresi Marka Kraljevića 4, u Beogradu.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime