Sve je više mobilnih aplikacija koje koriste tehnologiju virtuelne stvarnosti kako bi nam olakšale vizuelizaciju stvari u prostoru ili nam pomogle da stvorimo nešto novo ili dođemo do novog otkrića. Takva je i nova aplikacija Smartify.

Kao što svima dobro poznata aplikacija Shazam prepoznaje muziku koja trenutno svira, Smartify isto radi sa umetničkim delima.

Dovoljno je da preuzmete ovu aplikaciju na svoj smart telefon, aktivirate je, uperite kameru prema željenom delu i na ekranu će se pojaviti naziv tog dela sa kratkim opisom, pa čak i kratkom audio-kritikom tog dela.

Smartify sarađuje sa više od 30 muzeja širom sveta – kako onim najpoznatijim, tako i onim manje poznatim, ali sa jednako zanimljivim eksponatima.

Iako se na korišćenje telefona ne gleda blagonaklono u svim muzejima, pomoću ove aplikacije moći ćete da saznate sve što vas zanima o nekom od eksponata. Ako vas neko opomene zbog upotrebe mobilnog u muzeju, uvek mu možete pokazati da ne fotografišete delo, već saznajte nešto novo o njemu.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime