Naše novinarke Olja i Bojana odlučile su da zaplešu hip hop – zato su posetile plesni klub Elite Society, gde su uz pomoć trenera i članova kluba savladale osnovne korake i naučile više o ovom plesu.

Ples hip hop je deo kompleksne hip hop kulture, koja je od kasnih 70-ih evoluirala i postala globalna. Hip hop je nastao u afroameričkim zаjednicаmа u Njujorku. Afrika Bambaataa, koji se smаtrа jednim od tvorаcа hip hopа, ustаnovio je četiri osnovnа elementa hip hop pokreta: repovanje, di-džejing, brejk i grаfiti.

U zavisnosti od perioda nastanka, hip hop se može podeliti na staru školu (old school) i novu školu (new school). Stilovi koji su se razvili sredinom 70-ih godina prvobitno su se igrali uz fank muziku, a tokom 80-ih kulturi uličnih plesova priključeni su i drugi stilovi koji su se u originalu razvijali odvojeno: popping, locking, house, waacking i vogue.

Olja i Bojana plešu hip hop

Novinarke eduTV-a Olja Lazarević i Bojana Mandić odlučile su da nauče više o hip hopu, kao i da se oprobaju u ovom plesu. Zato su odlučile da posete plesni klub Elite Society, gde su uz pomoć trenera i članova kluba uvežbavale osnovne korake.

Za početak, trener kluba Majkl im je govorio o nastanku hip hop kulture i objasnio kako su nastali koraci, a onda su se pridružile treningu. Ne propustite da pogledate kako su se snašle i kakav su utisak ostavile na ostale plesače. Ono što je sigurno, svi su se odlično zabavili.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime