Zašto je važno preispitati naša uverenja? U kojim situacijama uverenja mogu da nam predstavljaju prepreku? Saznajte kako nastaju ograničavajuća uverenja u vezi sa novcem, na koji način ona utiču na nas i kako možemo da ih pretvorimo u podržavajuća uverenja.

Često nismo svesni ograničavajućih uverenja koje posedujemo. Razlog je to što ih skupljamo tokom celog života. Veliki broj takvih uverenja nas prati još od ranog detinjstva.

Vrlo često ograničavajuća uverenja preuzimamo od svojih roditelja. Poznato je u psihologiji da, na primer, traume i fobije deca preuzimaju od svojih roditelja. Isto je i sa uverenjima kada smo mali, mi nemamo mogućnost da razlučimo šta je istina, a šta nije. Ne možemo da procenjujemo i nemamo dovoljno ličnih iskustava, već nas najčešće naši roditelji ili ljudi iz okruženja profilišu i mi njihova uverenja usvajamo kao svoja.

Kako se izboriti sa ograničavajućim uverenjima kada je reč o novcu? Naš odnos prema novcu i materijalnoj sigurnosti duboko je ukorenjen u nama iako uglavnom nismo svesni njegove moći. Odnos prema novcu možemo promeniti ako sagledamo svoja osećanja i uverenja. Ne propustite ovu epizodu emisije Mape uma u kojoj Branislava Majstorović, NLP trener i coach, govori o ovoj zanimljivoj temi.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime