Višestruko nagrađivani Orkestar harmonika „Aleksa Šantić” iz Ugljevika, koji je javnosti upoznala u takmičenju „Ja imam talenat”, održaće svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu i Srbiji.

Izuzetan i jedinstven Orkestar harmonika „Aleksa Šantić” postao je poznat javnosti učešćem u šou-programu „Ja imam talenat“, u kom su se plasirali u finale takmičenja i svojim spektakularnim nastupima osvojili naklonost kako žirija, tako i publike koja je pratila ovaj šou.

Orkestar harmonika postoji već 17 godina, osnovan je 1997. godine. Broji 36 članova, a većina njih su učenici OŠ „Aleksa Šantić” iz Ugljevika, dok su šest članova bivši učenici škole.

Ovaj orkestar izvodi srpsku narodnu muziku, muziku drugih naroda, kao i popularnu muziku u jedinstvenim aranžmanima za harmonike. U interpretacije unosi ogrmnu energiju i puno emocija, što su prepoznali i kompetentni ljudi iz sveta muzike: Emir Kusturica, Radmila Smiljanić, Ljubiša Pavković, Branimir Đokić, Ljubo Kešelj, kao i eminentni profesori filharmonija iz Rusije, Italije, Austrije, Indije…

Do sada su imali veoma zapažene koncerte u Kanadi, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu, Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji.

Orkestar harmonika je do sada osvojio mnogobrojne nagrade i priznanja, a među najznačajnijim su:

  • Prvaci Republike Srpske – 8 puta
  • Pobednici Kulturne olimpijade u Sočiju 2014. godine
  • Grand Prix na festivalu „Zemlja je naš zajednički dom” u Jekaterinburgu, u Rusiji.

Na koncertu u Sava centru, 15. decembra, od 20 časova, Orkestar harmonika „Aleksa Šantić” predstaviće se raznovrsnim i posebno pripremljenim programom, koji će činiti spletovi srpskih kola, narodnih pesama, makedonskih pesama, sevdalinki, kao i obrade velikih hitova domaće i strane zabavne muzike.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra, u WinWin radnjama, kao i na sajtu www.ddtickets.rs.

https://www.youtube.com/watch?v=nFNGedZMeZQ

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime