Da ljubav i ukusna hrana ne poznaju granice uverili smo se u beogradskom restoranu Indofood. Vlasnici ovog restorana Tamara i Agus Susetio bili su gosti emisije Gastro bukvar.


Saznajte kako je nastala ideja o otvaranju restorana indonežanske kuhinje, odnosno kako je počela ljubavna priča između naših domaćina, koji su se upoznali dok su radili na rečnim kruzerima. Otkrijte kako su se odlučili na ovaj veliki korak i kakav kulturološki šok je doživeo Agus kada je došao u Beograd.

Indofood je idealno mesto za sve one koji žele da probaju nešto drugačije i uživaju u bogatstvu ukusa. Ovde smo saznali da se indonežanska kuhinja bazira na piletini, govedini, ribi i plodovima mora. Svinjsko meso ne postoji na njihovom meniju. Veoma su zastupljeni i začini galanga, limunova trava i kari. Sve više se jede povrće. Hleb se uopšte ne jede, a uz svaki obrok se služi pirinač.

Tamara i Agus su nam govorili i o specifičnostima indonežanske kuhinje i podelili sa nama recept za jedan od specijaliteta u kojima možete uživati u njihovom restoranu – gambori u kari sosu.

Ne propustite ovu zanimljivu epizodu Gastro bukvara.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime