Kompanija NIS uz podršku Grada Beograda raspisala je javni poziv za idejno rešenje i izvođenje murala na temu „Zeleni grad – nova energija“.

Poziv za dostavljanje idejnih rešenja je otvoren od 8. do 20. decembra, a pravo prijave imaju svi pojedinci, kolektivi i grupe koji se bave vizuelnim stvaralaštvom i imaju prebivalište ili su registrovani na teritoriji Republike Srbije. Pobednik konkursa će biti nagrađen sa 120.000 dinara i njegov rad će biti izveden do kraja godine.

Javnim pozivom za oslikavanje murala na temu „Zeleni grad – nova energija“, NIS u saradnji sa Gradom Beogradom želi da podrži razvoj savremenog stvaralaštva u oblasti vizuelne umetnosti, istovremeno oplemenjujući grad snažnom porukom namenjenom svim prolaznicima – stanovnicima i posetiocima Beograda.

Pobedničko rešenje će birati sedmočlani žiri, koji čine predstavnici kompanija NIS i Gasprom njeft, predstavnici lokalne samouprave Grada Beograda, kao i nezavisni članovi i stručnjaci u oblasti vizuelnih umetnosti.

Više informacija u vezi sa konkursom, pravila i prateće dokumentacije mogu se naći na ovoj stranici. Za dodatne informacije, svi zainteresovani mogu da se obrate putem adrese murali@nis.eu ili na broj telefona +381 60 51 69 228.

Ovim projektom NIS radi na unapređenju saradnje sa lokalnom zajednicom, na podsticanju razvoja savremenog stvaralaštva u vizuelnim umetnostima, kao i na promociji koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima i afirmaciji ideje o budućnosti održivih gradova. Čineći neočekivanu promenu, potezi umetnika čija je scena grad skreću pažnju, komentarišu i oplemenjuju okolinu, dajući novi život poznatim prostorima.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime