1. Ojačaćete svoj imuni sistem

Konzumiranje kokosove vode na dnevnom nivou može da ojača vaš imuni sistem.  Kokosova voda bori se sa virusima koji su uzročnik nastanka prehlade, tifusa ili infektivnih bolesti. Čak i u toku hladne sezone, uvidećete da je vaše zdravlje izuzetno.

2. Viši nivo energije

Kokosova voda poboljšava rad hormona štitne žlezde, što povećava vašu energiju na ćelijskom nivou. Posle nedelju dana stalnog konzumiranja kokosove vode, možda ćete uočiti poskok u vašem koraku koji nije bio tu ranije.

3. Osećaćete se bolje iznutra

Kokosova voda eliminiše toksine iz tela i razbija kamenje u bubrezima. Kao prirodni diuretik, vrlo je korisna za one koji imaju bolesti bubrega. Pročišćava urinarni trakt, kao i mokraćne kanale, tako da se posle nedelju dana možete osećati mnogo zdravije i energičnije.

4. Primetićete poboljšanja u vašem probavnom sistemu

Kokosova voda je odlična za probavni sistem s obzirom da pruža dosta dnevnih potreba za vlaknima. Nije uvek lako dobiti količinu vlakana koja je našem telu potrebna na dnevnom nivou. Kada nedelju dana konzistentno budete pili kokosovu vodu, primetićete da ste postali više, khm… redovni. Kada se želudačna kiselina redovno eliminiše, imaćete više energije, jer je telo u stanju da radi na optimalnom nivou.

5. Izgubićete težinu

Ako nedelju dana dosledno budete pili kokosovu vodu, možete primetiti kako gubite nekoliko kilograma. To je više indirektan rezultat, pošto pijete kokosovu vodu u velikim količinama jer ima nižak sadržaj masti, što smanjuje vaš apetit. Kada pijete mnogo kokosove vode, vaš apetit će biti smanjen i verovatno ćete jesti manje. Takođe, količina energije koju dobijete možda će vas naterati da više vežbate.

6. Oslobodićete se pojedinih vrsta glavobolja zauvek

Ako ste patili od glavobolja, znate koliko užasne mogu biti. Kokosova voda se može koristiti kao sredstvo za pravilnu hidrataciju i može sprečiti glavobolje na dnevnom nivou. Kokosova voda može biti rešenje ako vaše glavobolje imaju veze sa hipertenzijom ili dehidracijom.

Ako patite od glavobolje zbog dehidracije, to je zato što ste izgubili dosta tečnosti. To može da se desi zbog fizičkih aktivnosti pri čemu izgubite previše tečnosti, ili možda kada imate mamurluk. Kokosova voda je rešenje za glavobolju u većini slučajeva, s obzirom na to da je prirodan eliksir prepun hranljivih materija izbalansiranih sa elektrolitima. Kroz pijenje kokosove vode povratićete tečnosti koje ste izgubili, što će vas brže oporaviti.

7. Primetićete da vam je koža blistavija

Jedna čaša kokosove vode će se postarati da vam koža bude blistavija zahvaljujući neverovatnim efektima hidratacije. Koža je, naravno, najveći organ na telu i ako niste hidrirani, vaša koža pati u velikoj meri. Ako dosledno pijete vodu na dnevnom nivou, vaša koža ce doživeti primetna poboljšanja. Dodajući kokosovu vodu običnoj vodi, unosićete više tečnosti i dobićete maksimalnu hidrataciju. Pozitivni efekti će se videti po celom telu, ali koži će možda trebati neko vreme da zablista.

8. Osećaćete se mlađe

Ako ste umorni od jedenja šargarepe u nadi da će vam sačuvati vid, upravo kokosova voda može biti vaše rešenje. Kokosova voda ima sposobnost da otkloni probleme sa vidom kao što su glaukom i katarakta. Sa njenim konzumiranjem, imaćete porast energije, vaš rizik od srčanih udara i šlogova će se smanjiti, a proces starenja biće usporen na ćelijskom nivou.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime