U saradnji Startita i evropske kompanije InnoEnergy, takmičenje PowerUp! održaće se 22. maja u Beogradu, ujedno i prvi put u Srbiji.

Na ovom događaju predstaviće se najuspešniji domaći startapi iz oblasti energetike, dok će najbolji imati mogućnost da u junu u Pragu na centralno-evropskom takmičenju osvoje investicije od 30.000 do 150.000 evra.

Na lokalnom takmičenju u Beogradu biće predstavljeni proizvodi koji su u pravom smislu reči budućnost u oblasti čiste tehnologije i energetske efikasnosti. Biće predstavljena online platforma koja omogućava potrošačima da zaključe ugovor za snabdevanje električnom energijom na najbrži i najsigurniji način, i to po najpovoljnijim cenama struje.

Takmičari će pokazati kako funkcioniše specijalna mobilna aplikacija čiji podaci pomažu pri uštedi i smanjenju troškova električne energije, kao i uređaj za balansiranje i upravljanje električnom potrošnjom u sistemima koje pokreće solarna energija.

Srpski proizvodi – budućnost svetske energetike

U cilju zaštite životne sredine, jedan od takmičarskih timova govoriće o specijalno dizajniranom interaktivnom sistemu koji donosi novine u olakšavanju procesa reciklaže.

Takođe, ovo će biti i prilika da se predstavi i međunarodno patentirana sprava za iskorišćenje energije vetra, koja ima neprevaziđenu prednost nad bilo kojom trenutuno postojećom vetroturbinom.

Inače, Srbija je jedina zemlja izvan Evropske unije čiji su potencijal za razvoj inovacija iz energetike prepoznali stručnjaci iz ove oblasti.

Startit i InnoEnergy najbolje srpske statrape predstaviće 22. maja u 18 časova na Dorćol Platzu, Dobračina 59.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime