Rađena po tekstu Alfreda Žarija i u režiji Gorana Jevtića, predstava „Kralj Ibi“ ove jeseni igra se u Ciglani – Klubu ljubitelja teške industrije.

Tokom jeseni, pozorišna predstava „Kralj Ibi“ u režiji Gorana Jevtića biće izvedena u Ciglani (Slanački put 26) u pet termina: 23, 24, 26. i 27. septembra od 18 časova i 1. oktobra od 17 časova.

Ova verzija predstave „Kralj Ibi“ razlikuje se od one koja je premijeru imala 1964. godine, u kojoj je Ibija igrao Zoran Radmilović. Glumci su smešteni unutar instalacije koju čine skulpture Viktora Kissa, jednog od najtalentovanijih savremenih umetnika, a atmosferu upotpunjuju filmovi Srđana Ćešića i Džonatana Ingliša, kostimi Tijane Pavlov i muzika koju je komponovao Nemanja Aćimović.

Autorski tim je radio predstavu sa željom da podstakne na razmišljanje o svakodnevici, budućnosti, ratu, gladi, nemoći, manipulaciji, otimanju, samoživosti, narodu i borbi za opstanak.

U predstavi igraju: Goran Jevtić, Mirjana Đurđević, Sonja Vukićević / Viktor Kiss, Katarina Jovanović, Dimitrije Stajić, Sava Stojanović, Saša Nićiforović, Nemanja Rafailović i Marko Milošević.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime