U četvrtak, 30. novembra, u 20 časova u Galeriji Matice srpske biće predstavljena mobilna aplikacija „Doživi umetnost”. Posetioci će imati priliku da isprobaju aplikaciju i uživaju u umetnosti na drugačiji način.

Kroz tri Galerijske ture – Doživi umetnost, Galerijska tura Save Tekelije i Potraga za blagom, posetioci će moći da saznaju više o umetničkim i društvenim fenomenima XVIII, XIX i XX veka, o istoriji Galerije Matice srpske „iz ugla Save Tekelije”, o umetnicima i njihovim delima na putovanju kroz vreme s Magičnom Maticom.

Aplikacija s elementima proširene stvarnosti (Augmented Reality) omogućava posetiocima zanimljiviju, prikladniju i bogatiju interpretaciju umetničkih dela koja se nalaze u stalnoj postavci Galerije Matice srpske.

Galerija Matice srpske je u skladu sa savremenom muzeološkom praksom proteklih godina adaptirala prostor i prilagodila aktivnosti i programe različitim posetiocima. Sledeći korak u modernizaciji bio je uvođenje savremenih tehnologija u komunikaciji muzejskog sadržaja s posetiocima, koji se ogleda u kreiranju ove digitalne platforme i aplikacije.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime