Budući studenti iz Srbije imaju priliku da na jednom mestu dobiju sve korisne informacije o studijama u Francuskoj, kao i o frankofonim studijskim programima na Balkanu.

Pod pokroviteljstvom agencije Campus France, francuski instituti iz Srbije, Bugarske, Albanije, Grčke i Bosne i Hercegovine organizuju osmi Putujući studentski sajam. Tom prilikom studenti će imati mogućnost da se neposredno sretnu sa predstavnicima francuskih univerziteta i najprestižnijih škola, kao i predstavnicima Frankofone univerzitetske agencije i programa Fondacija Tempus i Erasmus +. Dobiće precizne informacije o mogućnostima studiranja u Francuskoj, kao i načinima kako da isfinansiraju svoju mobilnost.

Putujući studentski sajam se održava dva dana:

  • U sredu, 1. novembra, od 10 do 16:30h u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu
  • U četvrtak, 2. novembra, od 10 do 16h u Francuskom institutu u Srbiji u Beogradu.

Ovaj susret predstavlja posebnu priliku da studenti iz Srbije dobiju sve korisne informacije na jednom mestu o studijama u Francuskoj, kao i o frankofonim studijskim programima na Balkanu.

Studenti će imati i priliku da prisustvuju prezentacijama o raznim mogućnostima dobijanja stipendija za studiranje u Francuskoj, kao i tematskim predavanjima o posebnim programima iz sledećih oblasti: tehničkih i primenjenih nauka, političkih nauka, umetnosti i menadžmenta.

Novost ove godine jesu i posebni segmenti posvećeni susretima između srpskih i francuskih predstavnika visokoobrazovnih ustanova u cilju produbljivanja i razvoja postojeće saradnje.

Francuska je četvrta zemlja na svetu i prva neanglofona zemlja za koju se odlučuju inostrani studenti. Sa svojih 3.500 visokoobrazovnih ustanova, 1.250 programa na engleskom jeziku, 250 doktorskih škola, multidisciplinarnim i inovativnim studijskim programima, brojnim nagradama i medaljama za naučna istraživanja, Francuska je i jedna od omiljenih destinacija za studije kada su u pitanju studenti iz Srbije. Svake godine oko 800 studenata iz Srbije odabere Francusku za početak ili nastavak svog školovanja. Vlada Republike Francuske svake godine stipendira oko 50 najboljih srpskih studenata.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime