Filmski festival Slobodna Zona besplatnom pojekcijom dokumenarnog mjuzikla Dan oslobođenja na simboličan način će se oprostiti od prostora Rex na Dorćolu.

Povodom selidbe Kulturnog centra Rex iz zgrade sa Dorćola, filmski festival Slobodna Zona besplatnom pojekcijom dokumenarnog mjuzikla Dan oslobođenja na simboličan način će se oprostiti od prostora u kom je nastao i u kom se razvijao tokom proteklih 13 godina. Ovaj događaj održaće se subotu, 30. decembra, od 19:30h u okviru programa Javno pakovanje, koji se odvija u Kulturnom centru Rex.

Film u režiji Mortena Travika i Ugisa Oltea u Srbiji je premijerno prikazan na ovogodišnjem svečanom otvaranju festivala Slobodna Zona u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Ostvarenje prati prvi rok događaj u „poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta” – koncert eks-Ju benda Laibach u Severnoj Koreji. Suočen sa strogom ideologijom i kulturološkim razlikama, bend se bori da svoje pesme probije kroz iglene uši cenzure pre nego što dospe do publike koja nikada ranije nije imala priliku da čuje alternativni rokenrol.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime