Pred vama je još jedna zanimljiva epizoda emisije Space Show, u kojoj ćete videti najvrelije predele naše planete, i to onako kako ih vide astronauti – sa veoma velike udaljenosti.

U jednoj od prethodnih epizoda emisije Space Show obilazili smo najhladnija mesta na našoj planeti: Grenland, Antarktik, Sankt Peterburg i planine Tjen Šan u Kini. Sada se pripremite za temperaturni šok idemo na neke od najvrelijih lokacija na Zemlji.

Za početak, satelit Sentinel 2-A programa Kopernikus Evropske svemirske agencije vodi nas iznad severnog Brazila do tačke gde se reka Amazon susreće sa Atlantskim okeanom. Zatim, idemo iznad srednjoistočnog Egipta, gde, kao i kod većine egipatskih pejzaža, slikom dominira neplodna pustinja – u ovom slučaju, Istočna pustinja između reke Nil i Crvenog mora.

Sentinel-2 nas potom vodi iznad granice između dve američke države, Jute i Kolorada, i do basena Juinta, i dalje u pustinju Atakama u severnom Čileu i pustinju Tar u neplodnoj oblasti koja se prostire na oko 320.000 kvadratnih kilometara u Indiji i Pakistanu.

Ne propustite priliku da pogledate fascinantne prizore naše planete i otkrijete šta sve možemo da saznamo zahvaljujući ovakvom jedinstvenom pogledu iz svemira. Uživajte u novoj epizodi emisije Space Show!

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime