Virtuelna realnost se najlakše može opisati kao kompjuterski generisano maštanje. Kako se razvija kompjuterska tehnologija tako smo sve bliži trenutku kada nećemo razlikovati digitalno okruženje od stvarnosti.

Iskustvo virtuelne stvarnosti nije moguće bez učešća tehnologije. Šta predstavlja VR i šta nam sve omogućava? Šta se danas smatra vrhuncem VR tehnologije i šta pruža najrealniji osećaj virtuelne stvarnosti?

Pogrešno je mišljenje da ideja virtuelne realnosti ima veze samo sa video-igrama. Razvoj ove tehnologije može dovesti do fantastičnih otkrića koja će nam promeniti svakodnevni život. Ova tehnologija je primenjiva u skoro svakom segmentu života: od arhitekture, sporta, medicine, umetnosti, pa sve do treninga vojnika i radnika.

Sledeći stupanj je spajanje prave i virtuelne stvarnosti, što se već dešava sa razvojem gedžeta kao što su Google Glasses i Microsoft HoloLens. Koristeći te naočare manipulisaćete virtuelnim predmetima u realnom okruženju. Kao što možete videti u emisiji Super nauka u nastavku budućnost je stigla!

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime