Kamerni orkestar Muzikon vas poziva da zajedno ispratite staru godinu, koncertom koji će biti održan u nedelju, 24. decembra, od 20h u Kolarčevoj zadužbini.

Drugi koncert u okviru koncertne sezone Hypercube donosi premijerno izvođenje Verdijevog gudačkog kvarteta u aranžmanu za gudački orkestar u Beogradu. Pored Verdija, publika će biti u prilici da čuje i Mendelsonovu Simfoniju za gudače broj 1, kao i svite Janačeka i Bridža. Starogodišnji koncert će voditi koncert-majstor Miloš Petrović, član Bamberg Symfoniker Okrestra i gostujući profesor na Univerzitetu u Estoniji.

Uz inventivna iznenađenja, korišćenja digitalnih i elemenata novih tehnologija, Muzikon na nesvakidašnji način skreće pažnju na ono što se dešava na sceni Kolarca. Svojom sezonom Hypercube pomera granice u poimanju, prezentovanju i doživljaju klasične muzike. Cilj je edukovanje i razvoj publike, kao i regrutovanje budućih poštovalaca klasične muzike.

Karte za Starogodišnji koncert su u prodaji na biletarnici Kolarca po ceni od 800 i 1.000 dinara. Studenti i srednjoškolci tokom trajanja cele koncertne sezone imaju 50% popusta na ulaznice. Dovoljno je doneti indeks ili đačku knjižicu na biletarnicu Kolarca.

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime