eduTV vam predstavlja toplu priču o jednoj Beograđanki koja je sasvim slučajno stekla neobičnog ljubimca svraku.

Neverovatna svraka Milojko ulepšala je život Beograđanki Dini Hrecak. Pre samo mesec i po dana ispao je iz gnezda. Zbog prirodne selekcije među životinjama, ptić zamalo da ne preživi, ali plemenita spisateljica Dina, inače ljubitelj životinja, spasla ga je i na adekvatan način odgajila. On je danas njen ljubimac, ali ne klasičan.

Milojko, kako ga je nazvala, ima punu slobodu da se kreće kuda god želi, ali isto tako, uvek može da se vrati u svoje ognjište, dvorište Hrecakovih, gde se i nalazi njegova kućića.

Milojko je jako živahan. Ima svega dva meseca i još uvek se upoznaje sa prirodom. Od lokalnih vrabaca koji se hrane u dvorištu porodice Hrecak naučio je da bude veseo, da sakriva razne plodove koje pronađe. Najomiljenije su mu bobice aronije koje sam ubere ili pronađe na zemlji. Milojkovo kretanje je dinamično i traje od rane zore pa do zalaska sunca. S obzirom na to da se Dina bavi pisanjem i prevođenjem, njen ljubimac joj često pravi društvo i igra se dok ona radi.

Neuobičajena topla priča o Dini Hrecak i njenom vedrom skakutavom drugaru nikog ne ostavlja ravnodušnim, pogotovo ako je na isti način vide, zabeleže i predstave novinari eduTV-a. Nadamo se da ćete uživati u predivnoj video-priči o Milojku, najatraktivnijoj svraki u Srbiji.

 

1 KOMENTAR

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime