Jedna od naših najuspešnijih blogerki Anastasija Đurić u emisiji Tema nedelje otkrila je kako izgleda posao blogera i kako od bloga napraviti unosan biznis.

Masovnom upotrebom interneta i novih tehnologija pojavila su se i nova zanimanja, a jedno od njih je – bloger. Prema istraživanjima, posao blegera je jedno od najpopularnijih zanimanja među mladima. Iako je mnogo onih koji počnu da se bave blogovanjem, malo njih zaista ostvari uspeh.

Gošća emisije Tema nedelje bila je Anastasija Đurić, jedna od najuspešnijih blogerki iz Srbije, koja ima 160.000 pratilaca. Anastasija je po zanimanju ekonomista. Tema njenog diplomskog rada bila je Marketing u modi, a svoj blog je otvorila kao eksperiment u istraživanju. Za gledaoce eduTV-a otkrila je kako je odlučila da napusti posao i posveti se isključivo blogovanju i kako je njen hobi postao zanimanje.

Kako izgleda posao blogera?

Iz prve ruke saznaćete kako izgleda baviti se blogovanjem, šta je neophodno za uspeh u blogovanju, ko može da se bavi ovim poslom, koja je razlika između blogera i influensera i da li u Srbiji može da se živi od blogovanja.

Čućete putem kojih društvenih mreža se Anastasija obraća svojim pratiocima, kojoj mreži daje prednost, kako izgleda njen radni dan, koje teme je najviše interesuju, ko čini većinu njenih pratilaca, koja pitanja joj najčešće postavljaju, ali i kako reaguje na negativne komentare.

Anastasija nam je otkrila i koji su njeni dalji planovi i poručila svima da mogu da se oprobaju u ovoj popularnoj industriji – blogovanju. „Ima puno tema i definitivno mislim da je u tome budućnost, tako da bih svakom savetovala da isproba, jer je jako zanimljivo”, rekla je Anastasija.

U nastavku pogledajte intervju.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime