Kompanija Twitter objavila je da se broj karaktera za objave na ovoj mreži udvostručava – dosadašnjih 140 karaktera povećano je na 280. Da li ste i vi među onima koji su jedva čekali mogućnost da pišu duže tvitove?

Twitter je povećao ograničenje broja karaktera u jednoj poruci sa 140 na 280. Ovo je promena na koju su neki korisnici čekali 11 godina.

Testiranje nove opcije počelo je još u septembru, kada je pojedinim korisnicima povećan broj karaktera na objavama. Danas je ova kompanija saopštila da se promena pokazala korisnom i da je veći broj karaktera sada omogućen svim korisnicima osim onima koji tvituju na kineskom, japanskom i korejskom, s obzirom na to da se za pisanje na tim jezicima koristi manji broj karaktera.

Novim ograničenjem pisanje tvita je olakšano, rekli su u kompaniji. U Twitteru su analizom utvrdili da je prethodnih godina devet odsto poruka na engleskom jeziku dostizalo maksimalnih 140 karaktera i da ljudi troše mnogo vremena na uređivanje tvita ili potpuno odustaju od objave.

Iako su u kompaniji prvobitno bili zabrinuti da će Twitter izgubiti svoju glavnu odliku – kratkoću, kao i da će veliki broj korisnika koristiti ponuđeni limit od 280 karaktera, istraživanja su pokazala da je svega pet odsto poslatih tvitova bilo duže od 140 karaktera, a samo dva odsto duže od 190 karaktera. Takođe, samo jedan odsto korisnika iskoristio je maksimalan broj od 280 karaktera za svoj tvit.

„Kao rezultat toga, iskustvo čitanja tajmlajna ne bi trebalo bitno da se promeni – i dalje ćete videti približno istu količinu tvitova”, saopšteno je iz Tvittera.

Facebook i dalje prednjači

Twitter, kao i Snapchat, pokušava da proširi svoje sporo rastuće baze korisnika. Statistika pokazuje da je na kraju trećeg kvartala Twitter imao 330 miliona korisnika mesečno, što je povećanje za samo jedan odsto u odnosu na drugi kvartal.

Snapchat je u tom kvartalu imao 4,5 miliona korisnika dnevno, odnosno ukupno 178 miliona, što predstavlja rast za skoro tri odsto. Ova kompanija ne objavljuje podatke o broju korisnika na mesečnom nivou.

Obe društvene mreže daleko zaostaju za omiljenim Facebookom, koji je objavio da je broj njegovih korisnika na mesečnom nivou povećan na 2,07 milijardi, što je porast od 16 odsto.

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime