Preko 300 starijih osnovaca iz svih krajeva Srbije učestvovalo je na regionalnom takmičenju KODigranje, u okviru kojeg su se nadmetali u programiranju mBot robota.

 

Učenički timovi su imali najviše sat vremena za rešavanje zadatka koji je podrazumevao da robot treba da pređe stazu na tačno određen način, a na rezultat, pored preciznosti kretanja robota, uticalo je i vreme za koje robot pređe stazu, kao i vreme za koje učenici završe zadatak.

Ovo je već druga godina da se takmičenje KODigranje sprovodi, i to u tri faze: online kolo, regionalno (fizičko takmičenje), kao i finale. Po deset ekipa koje su u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ostvarile najbolji rezultat učestvovaće u velikom finalu, koje će se sredinom aprila održati u Beogradu, a za najbolje će biti obezbeđene vredne IT nagrade.

Takmičarska liga KODigranje deo je akcije „Bitka za znanje”, koju sprovodi Fond B92, a kroz koju je do sada 431 škola u Srbiji dobila ukupno 2.155 mBot robota, dok je obuku za korišćenje ovih sredstava u nastavi pohađalo više od 600 nastavnika iz škola koje su deo programa.

Finalni rezultati takmičenja biće objavljeni na sajtu bitkazaznanje.rs

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime