Poznata američka kuvarica Kristina Ha je celom svetu dokazala da ne postoje granice ako imate želju da uspete.

Kristina je pobednica treće sezone popularnog kulinarskog šou programa MasterChef i potpuno je slepa. Uprkos tome, uspela je da prođe stroge kriterijume čuvenog Gordona Remzija i ostalih članova žirija ove emisije, ali i da osvoji srca gledalaca širom sveta. Dobila je nagradu od 250.000 dolara i priliku da napiše kuvar.

Motivaciono predavanje za Beograđane

Na poziv Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Kristina je posetila Beograd u okviru akcije podizanja svesti o ljudskim pravima i integraciji slepih ljudi u društvo koje ih okružuje. Održala je dva motivaciona predavanja članovima beogradskog Saveza slepih i slabovidih. Posetioci su imali priliku i da probaju njene specijalitete, koje je pripremala u saradnji sa restoranom Enso. Kristina je iskoristila ovu posetu i da prošeta Kalenić pijacom i degustira domaće proizvode.

Čulima ukusa i mirisa do vrhunskih specijaliteta

Kristinina životna priča je inspirisala mnoge. Izgubila je vid sa 20 godina, ali je bila uporna i odlučna da uspe u kulinarskom svetu. „Moj hendikep mi onemogućava da vidim hranu i pročitam recepte. Ja osećam miris i mogu da osetim ukus. Moje kuvanje je zasnovano na iskustvu. Veoma je važno da koristimo sva čula, jer tako možemo postati odlični kuvari”, rekla je za eduTV.

Ako i vi volite da kuvate ili želite da usavršite svoje kulinarske veštine, pogledajte video u nastavku i poslušajte savete koje daje ova uspešna mlada žena. Saznaćete od koga je ona učila da kuva, kako priprema svoja ukusna jela i šta je potrebno za uspeh u ovom poslu. Za kraj, otkrićete i da li se slaže sa izrekom da ljubav do nečijeg srca vodi preko stomaka.

Bez obzira na prepreke na koje nailazimo u životu, ne treba gubiti motivaciju i samopouzdanje. Kristina Ha je sjajan primer za to. Ova šarmantna devojka sada ima novi san da otvori poslastičarnicu i pivnicu. Neka vas njena priča motiviše da nikad ne odustanete od svojih želja!

 

KOMENTAR

Unesite komentar
Molimo vas unesite vaše ime